Davy Rasschaert

23 januari 1975
Hotel: Restaurant & Keuken, Hotelschool 'Ter Duinen', Koksijde, 1993.
Specialisatie: Drankenkennis en Hotelbeheer, Hotelschool 'Ter Duinen' Koksijde, 1995.
Getuigschrift van Tapper, Belgische Dienst voor de Serveerkunst van het Bier, Brussel, 1994.

Al van jongsaf aan heeft Davy een voorliefde voor de rituelen in de keuken, die hij voor een stuk nog van zijn grootmoeder heeft geleerd.

... de potten die al van 's ochtends vroeg zachtjes staan te sudderen op de stoof en hun geuren verspreiden over het ganse huis, de tafel met zwaar aardewerk gesierd en gedekt met oude vorken en messen uit grootmoeders kast...

Op zijn vijftiende trok Davy naar Hotelschool 'Ter Duinen' in Koksijde. Vijf jaar later slaagde hij er met trots. Ondertussen had hij reeds een onvergetelijke stage gelopen bij de Franse meesterkok Georges Blanc, in het gelijknamige driesterren restaurant te Vonnas. Maar ook op Belgische bodem deed hij heel wat ervaring op: het Laurierblad, de Lijsterbes en Laurestes waren voor hem een belangrijke leerschool.

Vandaag laat Davy zich trouwens graag verleiden door de gastronomie uit verre oorden. Zijn inspiratie haalt hij uit het combineren van smaken en aroma's, klassieke gerechten krijgen op die manier een trendy toets.


Davy Rasschaert

description description description description

Bezoek nu ook: Alces Interiors description